De cultuurtransformatie-aanpak van Richard Barrett is een raamwerk om te begrijpen hoe individu’s, teams en organisaties zich ontwikkelen en groeien. De basis is een doeltreffende en simpele waardenmeting over de waarden van het individu en van de organisatie. De waardenmeting maakt o.a. inzichtelijk hoe congruent het gedrag is met visie/strategie. De dialoog hierover leidt tot concrete verbeteringsvoorstellen die via de lijn of in de projecten/programma's in gang worden gezet.

Als CTT gecertificeerde consultants kunnen we gereedschappen en kennis inzetten van het Barrett Values Centre om klanten te ondersteunen bij hun persoonlijke leiderschap, hun rol in de organisatie en culturele transformatie van de organisatie. De hulpmiddelen leiden tot een concreet actieplan dat een integraal onderdeel is van de bedrijfsstrategie en het persoonlijke ontwikkelplan van de leider(s).

De gereedschappen zijn gebruikt om de waarden te meten van meer dan 6000 organisaties en 3000 leiders in zo'n 80 landen. Ze kunnen helpen bij de transformatie van elk type organisatie. InterfaceFlor en Buurtzorg Nederland geven in het artikel "Sturen op kernwaarden" uit het Financieele Dagblad aan wat sturen op kernwaarden voor hen betekent.

Wij werken vanuit de overtuiging dat organisaties, teams en gemeenschappen beter functioneren wanneer hun leiders zich richten op waarden-gedreven culturen die mensen en de samenleving recht doen. En...  als je cultuur en gedrag met waarden kunt meten, dan kun het het ook (beter) sturen!

<-- Terug naar Gedrag & Cultuur