Vanuit de visie dat het écht beter kan, spreekt Bert Bruns met aandacht voor hogere waarden en ethiek over internationale, managerial en technologische ontwikkelingen binnen organisaties met een impact op de samenleving en het individu. Dat kan zowel een maatwerk-presentatie zijn als een meer algemeen verhaal dat op de situatie wordt toegesneden. Alle presentaties bevatten in ieder geval inspirerende voorbeelden én een uitdaging voor de toehoorders. Veelbeproefde onderwerpen zijn:

  • Onze toekomst vormgeven: Het kan beter! Wat houdt ons tegen? De (mega)trends kunnen we gebruiken als aanleiding. Hoe lastig is veranderen dan nog?
  • Disruptieve technologieën: Abrupte technologische vernieuwingen die de bestaande economie onderuit kunnen halen. Hoe ga je er (zakelijk en ethisch) mee om? Waar helpen ze ons naar een betere wereld?
  • Organisatieontwikkeling: Hoe kunnen organisaties zich ontwikkelen met innovatie, zelfsturing en via hun organisatiecultuur om meer bij te dragen aan de maatschappij?
  • Duurzaamheid: Dwingt duurzaamheid ons tot nieuwe manieren van leven? Hoe (kunnen) organisaties hieraan invulling geven?
  • Kunstmatige intelligentie: Hoe staat het er voor met AI? Wie heeft er baat bij? Met welke ethische afwegingen hebben we te maken als we het toepassen in onze organisaties en samenleving?
  • Innovatie en de trends die dat drijven: Hoe speelt u het samenspel tussen trends en de mogelijkheden van uw organisatie op klantgerichte, zakelijke en ethische wijze? 

Uiteraard plaatst Bert Bruns als spreker de ontwikkelingen in het grotere kader van de visie. Organisaties zijn invloedrijke spelers in onze samenleving die meer waarde toevoegen als zij handelen op basis van hogere waarden. Door binnen organisaties, maar ook op andere plekken, bewustzijn en beweging te creëren, wil Bert bijdragen aan een betere toekomst.

De presentaties kunnen dienen als key note op een seminar of ter inspiratie op een bedrijfsbijeenkomst. Uiteraard zijn ook kick offs, lezingen en interactieve sessies mogelijk in het kader van grotere veranderingen, projecten of strategische initiatieven. Door deze initiatieven te ondersteunen ontstaat een betere toekomst in onze samenleving.

Nb. Voor goede doelen en maatschappelijke organisaties zijn gereduceerde tarieven uiteraard bespreekbaar

Meer over de visie...Nadere info/boek presentatieAlgemene vragen?
                                            Talen:


Onderwerpen: organisatie ontwikkeling, ethiek in technology, Kunstmatige intelligentie (AI), energie, de toekomst van werk, innovatie, robotica, technology trends, veranderingsmanagement, duurzaamheid